از زمانی که رم ها در قالب DIMM معرفی شدند، انواع زیادی از رم های مختلف وجود داشته اند اما از سال ۲۰۰۰ رم DDR بر بقیه رم ها غلبه کرده است.در این مقاله قصد داریم تفاوت رم های DDR و DDR2 و DDR3 و DDR4را از بدو تاسیس در سال ۲۰۰۰ بررسی کنیم.
درست است که دیگر رم های مدل DDR1 و DDR2 مورد استفاده قرار نمی گیرند.ولی رم DDR3 هنوز هم توسط بسیاری از افراد استفاده می شود و رم DDR4 نیز از زمانی که در سال ۲۰۱۴ عرضه شد تا هم اکنون توسط بسیاری از سیستم عامل ها مورد استفاده قرار می گیرد.
اما بیایید ببینیم چه تفاوت هایی بین رم DDR1 و DDR2 و DDR3 و DDR4 پیدا می کنیم تا بتوانید تفاوت این نوع ماژول ها را یاد بگیرید.
تفاوت های فنی رم های DDR
DDR مخفف Double Data Rate است و اساساً به این معنی است که آنها قادرند در هر چرخه ساعت دو خواندن و دو کار نوشتن داشته باشند. این همان چیزی است که همه نسل ها در آن مشترک هستند ، اما منطقاً هر نسل جدید تغییرات و پیشرفت هایی را اعمال کرده است که آنها را از نظر فنی بسیار متفاوت می کند.
رم DDR1
این رم در سال ۲۰۰۰ ارائه شد و استفاده از آن تقریبا از سال ۲۰۰۲ آغاز شد.این رم با ولتاژ ۲٫۵ و ۲٫۶ کار می کند و حداکثر ظرفیت آن ۱۲۸ مگا بایت است و سرعت انتقال آن نیز ۲۶۶ مگاترنسفر بر ثانیه (۱۰۰-۲۰۰ مگاهرتز)است.
رم DDR2
این رم حدود سال ۲۰۰۴ ارائه شده و ولتاژ مورد نیاز آن نیز حدود ۲۸ درصد کمتر از مدل قبلی یعنی ۱٫۸ ولت است و حداکثر توان آن ۲۵۶ مگابایت بوده و سرعت انتقال آن نیز حدودا ۵۳۳ است.
رم DDR3
این نسخه در سال ۲۰۰۷ ارائه شد و تحولی اساسی در این زمینه ایجاد کرده است چرا که این رم با ولتاژ حدود ۱٫۵ و ۱٫۶۵ ولت کار می کند و سرعت انتقال آن ۱۰۶۶ مگاهرترز است. ظرفیت این مدل به ۸ گیگ در هر ماژول می رسد.
رم DDR4
این مدل سال ۲۰۱۴ ارائه شده است و هم اکنون گسنرده ترین مدل رم است.ولتاژ آن به ۱٫۰۵ و ۱٫۲ ولت کاهش یافته و سرعت پایه آن ۲۱۳۳ مگاهرتز بوده و ظرفیت آن به ۳۲ گیگ در هر ماژول میرسد.البته این مدل هم کم کم در حال پیشرفت است.
تفاوت های فیزیکی رم های DDR
اگرچه این چهار نوع رم دارای فرمت DIMM هستند و می توانند از نظر ظاهری بسیار شبیه به هم باشند (در واقع ،طول همه آنها ۱۳۳٫۳۵ میلی متر است).ولی تفاوت های اساسی بین آنها وجود دارد که باعث می شود ما نتوانیم یک رم DDR1را در سوکت یک رم DDR2 جا بزنیم.
همه ماژول ها در قسمت اتصالشان دارای یک دهانه هستند که از اتصال آنها به پریزهای نسل دیگر جلوگیری می کند (مراقب باشید زیرا اگر بیش از حد فشار دهید ، می توانید سوکت یا ماژول RAM را بشکنید).
تفاوت رم های DDR در عملکرد
رمهای DDR (Double Data Rate) در چند نسل مختلف معرفی شدهاند و هر نسل نسبت به نسل قبلی بهبودهایی در عملکرد و سرعت داشته است. در اینجا به تفاوتهای اصلی بین DDR، DDR2، DDR3، DDR4 و DDR5 میپردازیم:
۱٫ سرعت انتقال داده
- DDR: سرعت انتقال دادهی اولیه با نسل DDR شروع شد که نسبت به SDRAMهای قدیمی سرعت دو برابری داشت.
- DDR2: سرعت انتقال داده بهطور قابل توجهی افزایش یافت و در مقایسه با DDR، دو برابر سرعت بالاتری داشت.
- DDR3: دوباره سرعت افزایش یافت و مصرف انرژی نیز کاهش پیدا کرد.
- DDR4: نرخ انتقال داده تا ۳۲۰۰ مگاترنسفر بر ثانیه (MT/s) و بالاتر را ممکن ساخت.
- DDR5: جدیدترین نسل DDR است که میتواند به سرعتهایی بالاتر از ۶۴۰۰ MT/s نیز برسد و بهبودهایی در مدیریت توان و مصرف انرژی داشته باشد.
۲٫ بهرهوری انرژی و مصرف برق
- هر نسل جدید از رمهای DDR نسبت به نسل قبلی مصرف برق کمتری دارد که باعث کاهش تولید گرما و کارایی بالاتر میشود.
- بهطور کلی ولتاژ رم از ۲٫۵ ولت در DDR به ۱٫۱ ولت در DDR5 کاهش یافته که به بهرهوری انرژی بالاتر کمک میکند.
۳٫ زمان تاخیر (Latency)
- با هر نسل سرعت و فرکانس افزایش یافته، اما زمان تاخیر نیز کمی بیشتر شده است. به عنوان مثال، DDR5 در مقایسه با DDR4 فرکانس بالاتری دارد اما ممکن است کمی تاخیر بالاتری نیز داشته باشد.
۴٫ حجم داده قابل پشتیبانی
- نسلهای جدیدتر DDR معمولاً ظرفیت بالاتری را پشتیبانی میکنند. به عنوان مثال، DDR5 قادر است ماژولهای رم با ظرفیت بیشتر را نسبت به DDR4 پشتیبانی کند، که برای کارهایی مانند رندرینگ، بازیهای سنگین، و هوش مصنوعی اهمیت دارد.
۵٫ کاربردهای مختلف
- DDR3: برای کارهای سادهتر و سیستمهای قدیمی مناسب است.
- DDR4: برای کارهای نیمهحرفهای و اکثر سیستمهای روزمره مناسب است.
- DDR5: برای کارهای سنگین و حرفهای، مانند کارهای گرافیکی، ویرایش ویدیو، و پردازش دادههای بزرگ در سرورها، گزینهای ایدهآل است.
منبع : techlog360
برای آشنایی با بهروزترین تکنولوژیها و خدمات شرکت رسام، به صفحه لینکدین ما بپیوندید و همراه ما باشید.
مقالات مرتبط:
بررسی کامل اسنپدراگون ۸۳۵
۸۴۵ سرداری از جنس اسنپدراگون در لشگر کوالکام
CPU های برتر با قیمت کمتر از ۱۰۰ دلار
خرید کارت گرافیک: راهنمای جامع برای انتخاب بهترین گزینه
کدام پردازنده لپتاپ مناسب شما است؟
راهنمای جامع خرید ویدئو پروژکتور
آشنایی با انواع یو پی اس + راهنمای جامع خرید UPS
بهترین CPU گیمینگ + انتخاب های مناسب با بودجه محدود
راهنمای جامع خرید رم کامپیوتر: نکات کلیدی برای انتخاب بهترین رم
*فهرست مطالب :
مقالات مرتبط
هیچ مقاله ی مرتبطی یافت نشد