تیپ استوریج lto 8

تیپ کارتریج LTO 8 ، ذخیره سازی مبتنی بر نوار و مقرون به صرفه

در فاصله بین عرضه نسخه‌های تیپ استوریج و دیتا کارتریج ها ، دو یا سه سال است که شاهد افزایش دو برابری ظرفیت هر نسل نسبت به نسل قبل آن هستیم. در حال حاضر بهبود تیپ کارتریج ها بر عهده شرکت‌های HPE، IBM و Quantum به عنوان اعضای کنسرسیوم LTO است. تعداد نسل معرفی شده از تیپ کاتریج ها تاکنون به ۸ نسل رسیده و آخرین نمونه آنها تیپ کارتریج LTO 8 است.

دیتا کارتریج LTO 8 که در جولای ۲۰۱۸ معرفی شد، دارای حجم ذخیره‌سازی حداکثری ۱۲ ترابایت در حالت عادی و ۳۰ ترابایت در حالت Compressed است. سرعت انتقال دیتا در تیپ کارتریج نسل ۸، به ۷۵۰ مگابایت در ثانیه رسیده است. قابلیت ذخیره‌سازی دیتا این دستگاه در یک ساعت، ۷.۲ ترابایت خواهد بود. نسل هشتم LTO نیز قابلیت پشتیبانی از فناوری‌های WORM، رمزگذاری و پارتیشن‌بندی را دارد.

ظرفیت و نرخ انتقال دیتا در هر نسل جدیدی‌ از تیپ کارتریج ها، افزایش می‌ یابد. علاوه بر آن در زمینه حفاظت از دیتا، قابلیت‌های جدیدی را ارائه می‌دهد.

درایوهای LTO چیست؟

LTO مخفف Linear Tape Open است و در ابتدا تقریباً بیست سال پیش توسعه یافت. این سیستم هرگونه فایل دیجیتال را بر روی نوارهای مغناطیسی خطی نیم اینچی ضبط می ‌کند که به شکل کارتریج‌ های مربع با یک شیار هستند. ظرفیت این سیستم از ۱۰۰ گیگابایت شروع شد و با افزایش تقریبی دو برابر در هر نسل ادامه پیدا کرد. توسعه و پشتیبانی استاندارد LTO و LTFS توسط شرکت ‌های HPE، IBM و Quantum صورت گرفته است، با این حال شرکت ‌های دیگری نیز در تولید درایوها و تیپ کارتریج‌ ها شرکت دارند.

این بدان معناست که تنها گزینه مورد نیاز جهت استفاده از LTO در جریان کاری برای آرشیو یا انتقال اطلاعات نیاز دارید، یک درایو LTO است. اکثر ایستگاه های کاری حرفه ای دارای کنترلرهای SAS یکپارچه هستند، بنابراین درایوهای LTO داخلی در یک محفظه ۵٫۲۵ اینچی قرار می گیرند و فقط می توانند به آن یا هر کارت SAS متصل شوند.

درایوهای خارجی LTO معمولاً از کابل های Small Form Factor (SFF-8088) برای اتصال به دستگاه میزبان استفاده می کنند. پورت های داخلی SAS را می توان به راحتی با پورت های SFF-8088 تطبیق داد یا یک کارت اختصاصی eSAS PCIe را می توان در سیستم نصب کرد.

LTFS چیست؟

Linear Tape File System  ابتدا با LTO-5 معرفی شد و هدف آن تسهیل استفاده و تبادل دیتاکارتریج های LTO بین سیستم‌ ها بود. یک پارتیشن جداگانه روی تیپ، فهرست دیتا را در XML و سایر متادیتاهای مرتبط ذخیره می کند. هدف از طراحی و ارائه این سیستم، مستقل بودن از پلتفرم بود. با این حال مدت زمانی طول کشید تا درایورها و نرم‌ افزارهای قابل اعتماد برای استفاده در ویندوز و OSX توسعه یافت. در حال حاضر، تیپ کارتریج های فرمت ‌شده با LTFS در تیپ درایوهای LTO بسیار شبیه به درایوهای قدیمی فلاپی ۳٫۵ اینچ عمل می‌کنند.

مطالب مرتبط  فروش انواع سرورهای hp

چرا و چگونه از دیتا کارتریج برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده کنیم؟

  • دیتا کارتریج طول عمر ثابتی برابر با ۳۰ سال دارد و یک روش پایدار برای ذخیره چندین نسخه از اطلاعات شما است.
  • فرمت LTFS که در تیپ کارتریج های LTO استفاده می شود به شما این امکان را می‌دهد که آرشیوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، زیرا این فرمت در  Mac، Windows  و Linux پشتیبانی می‌شود.
  • آرشیو شما به هیچ نرم ‌افزار اختصاصی ای محدود نمی‌ شود.
  • سرمایه گذاری اولیه در هنگام درایو LTO، مشابه خرید حدود ۱۵ هارد دیسک است؛ اما پس از آن برای خرید دیتاکارتریج احتیاج به پرداخت هزینه زیادی ندارید.
  • هارد درایوها برای پشتیبان ‌گیری و انتقال فایل‌ ها در کوتاه مدت مناسب هستند.
  • همیشه حداقل دو نسخه از آرشیوتان بسازید و آن ‌ها را در مکان ‌های مختلف نگه دارید تا در مقابل از دست رفتن یا آسیب دیدن اطلاعات محافظت شوید.
  • پس از انجام عمل write بر روی تیپ کارتریج، باید تب (یا سوزن) مربوط به تیپ را ببندید تا از نوشته شدن دوباره بر روی آن جلوگیری شود. (این عمل به عنوان یک اقدام امنیتی انجام می ‌شود تا اطمینان حاصل شود که اطلاعات به صورت تصادفی یا غیرمجاز تغییر نمی‌ کنند.)
  • اگر سیستم برق رسانی شما ناپایدار است، یک UPS تهیه کنید تا در زمان قطعی برق کامپیوتر، درایوهای اکسترنال و درایوهای LTO روشن بمانند.
  • هنگامی که تیپ کارتریج ها در دستگاه هستند، کابل ‌های Thunderbolt، SAS  یا FC را جدا نکنید.

بررسی ویژگی های LTO  و  LTFS

LTO و LTFS برای آرشیو طولانی مدت

اگرچه بهترین و کامل ترین سیستم ذخیره ‌سازی وجود ندارد، اما نسبت به راه حل ‌های موجود، LTO با LTFS، جایگزینی پایدار و مقرون‌ به صرفه را برای حل چالش ‌های مدیریت اطلاعات در بلندمدت جهت گردش‌های کاری مبتنی بر فایل ارائه می ‌دهد.

مطالب مرتبط  ترمینال سرور چیست و چرا کسب و کارها به آن نیاز دارند؟

LTFS و LTO برای متخصصان حوزه رسانه

LTFS امکان می ‌دهد تا LTO بیشتر شبیه به دیسک به نظر بیاید و این اجازه را می ‌دهد تا LTO به عنوان یک وسیله آرشیو جهت حفاظت از اطلاعات در درازمدت عمل کند. با افزایش حجم محتوای مبتنی بر فایل، متخصصان رسانه به یک رسانه ذخیره سازی مقرون به صرفه، قابل اعتماد و در دسترس نیاز دارند. LTFS همراه با نوار LTO این امکان را فراهم می کند.

قیمت تیپ های LTO

قیمت دیتاکارتریج های LTO  تقریباً ۳۰ برابر کمتر از گران ‌ترین سیستم‌ های ذخیره ‌سازی دیسک و حدود همان هزینه یک هارد درایو قابل جابجایی است.

دیتاکارتریج های LTO این امکان را به شما می‌دهد تا هزینه ذخیره‌ سازی مقادیر بزرگی از محتوای مبتنی بر فایل را به طور قابل توجهی کاهش داده و این هزینه را با افزایش مقیاس پایین نگه دارید.

قابلیت اطمینان LTO

بر خلاف هارد درایو قابل جابجایی که یک دستگاه پیچیده می باشد، نوار LTO یک قرقره ساده از نوار بدون قطعات متحرک است. فناوری خواندن/نوشتن در تیپ درایو میزبانی می شود و نه در کارتریج (مانند هارد درایو). این بدان معناست که یک نوار LTO شانس بسیار بیشتری برای سالم ماندن پس از یک فاجعه نسبت به هارد درایو دارد. علاوه بر این، تیپ کارتریج LTO  برای ماندگاری بیش از ۳۰ سال طراحی شده است. (به شرط  برخورداری از شرایط دما و رطوبت مناسب)

دسترسی طولانی مدت و باز از طریق LTFS

قبل از استفاده از LTFS، یک مشکل مهمی که برخی به عنوان نقطه ضعف LTO اشاره می ‌کردند، دشواری دسترسی و بسته شدن فرمت دیتا روی تیپ بود. تا زمانی که با استفاده از LTFS داده ‌ها را برای LTO می ‌نویسید، اطلاعات شما مشابه ویژگی‌های یک هارد درایو باز می ‌مانند. در نتیجه استفاده از LTFS باعث شده است که LTO به اندازه هر هارد درایو قابل جابجایی، باز باشد.

پیشرفت تیپ کارتریج ها در نسل های مختلف

  • شیوه‌های رمزگذاری و فشرده‌سازی
  • میزان سرعت فیزیکی (حرکت نوار در داریو)
  • میزان طول نوار در هر کارتریج LTO
  • میزان چگالی فیزیکی بیت‌های دیتا روی نوار 

تفاوت تیپ کارتریج LTO 8 با نسل‌ های پیشین

به طور کلی در تیپ کارتریج ها، سازگاری با دو نسل قبلی در خواندن، و با نسل قبلی در نوشتن، وجود دارد. این بدان معنی است که استفاده از نوارها تا زمان طولانی، در صورت ارتقای سیستم شما، امکان‌پذیر خواهد بود.

مهم‌تودرین تفاوت نسل هشتم دیتا کارتریج در مقایسه با نسل‌های پیشین که از قابلیت خواندن از دو نسل قبل، پشتیبانی می‌کردند، قابلیت سازگاری با یک نسل در تیپ کارتریج LTO 8 است که تنها خواندن و نوشتن بر تیپ کارتریج نسل هفتم را ممکن می‌سازد.

مطالب مرتبط  هیت سینک چیست و چگونه کار می کند؟ - آشنایی با انواع هیتسینک

بر طبق گزارش HP ،‌IBM و Quantum ظرفیت فشرده دیتا کارتریج هایی که به فروش رفته تا سال ۲۰۱۷، ۱۰۸ هزار پتابایت بوده است که افزایش ۹٫۱۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۶ داشته است.

بهترین نمونه های تیپ کارتریج LTO 8

  1. دیتا کارتریج اچ پی ای مدل LTO-8 Ultrium 30TB RW (Q2078A)
دیتا کرتریج اچ پی LTO 8  مدل Q2078A
  • ظرفیت ذخیره‌سازی: پشتیبانی از ۱۲ ترابایت در حالت عادی و ۳۰ ترابایت در حالت Compressed
  • تراکم بیت: ۵۲۵ کیلوبیت در هر اینچ
  • سرعت خواندن: ۷۰۰ مگابایت بر ثانیه
  • تعداد ترک‌های دیتا: ۶,۶۵۶

جهت مشاوره و خرید این محصول با کارشناسان ما در بخش فروش در تماس باشید.

۲) دیتا کارتریج کوانتوم مدل LTO-8 Ultrium 30TB RW ( L8MQN )

دیتا کرتریج کوانتوم LTO 8  مدل L8MQN
  • ظرفیت ذخیره‌سازی: پشتیبانی از ۱۲ ترابایت در حالت عادی و ۳۰ ترابایت در حالت Compressed
  • نرخ Compressed 2.5:1
  • نرخ دیتا ۳۶۰ مگابایت بر ثانیه (در حالت معمول )، ۹۰۰ مگابایت بر ثانیه (در حالت Compressed)
  • شماره پارت L8MQN

جهت مشاوره و خرید این محصول با کارشناسان ما در بخش فروش در تماس باشید.

جهت مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله دیتا کارتریج QUANTUM LTO-7 مراجعه کنید.

۳) دیتا کارتریج آی بی ام مدل LTO-8 Ultrium 30TB RW ( L8MQN )

دیتا کرتریج IBM LTO 8
  • ظرفیت ذخیره‌سازی: پشتیبانی از ۱۲ ترابایت در حالت عادی و ۳۰ ترابایت در حالت Compressed
  • نرخ فشرده سازی ۲٫۵:۱
  • طول نوار : ۹۶۰ متر

جهت مشاوره و خرید تیپ استوریج و دیتا کارتریج متناسب با نیاز سازمانتان با کارشناسان بخش فروش ما در تماس باشید.

جهت مشاهده انواع مدل های تیپ لایبرری، تیپ درایو و دیتاکارتریج می توانید به صفحه  فروش انواع تیپ استوریج مراجعه کنید.

صفحه اینستاگرام رسام

www.rasamco.ir

سخت افزار سازان رسام

اخبار روز تکنولوژی

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

021-88916789