احتمالاً طی سالیان متمادی، در بسیاری از پلتفرم های آنلاین که دیگر از خدمات آنها استفاده نمی کنید ثبت نام کرده اید. شاید بیشتر این اکانت ها هنوز وجود داشته باشند و حاوی اطلاعات شخصی و شماره کارت اعتباری شما باشند. این اکانت های قدیمی گزینه ای بسیار مناسب برای مهاجمان و هکران است! پس شما باید قبل از ایجاد هر مشکلی از شر حساب های کاربری قدیمی تان خلاص شوید. ما در این مطلب به بررسی علل و روش های حذف اکانت های قدیمی در همه پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی پرداخته ایم.
اگر به دنبال روش های حذف اکانت تلگرام، حذف اکانت اینستاگرام و حذف حساب کاربری تان در سایر پلتفرم های آنلاین و شبکه های اجتماعی هستید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
چرا باید حذف اکانت های قدیمی تلگرام، اینستاگرام و سایر وب سایت ها و شبکه های اجتماعی را در اولویت قرار دهیم؟
ما در عصری زندگی می کنیم که نفوذ به اطلاعات و نقض آن ها رایج است.
اگر به سرویسی حمله یا نفوذی صورت گیرد و تمام اطلاعات شخصی ای که در آن آپلود کرده اید به بیرون درز کند، چه اتفاقی می افتد؟ یا اگر یک توسعه دهنده خرابکار باشد و از شماره های کارت اعتباری ذخیره شده سواستفاده کند، برای شما هرزنامه ارسال کند یا اطلاعات سرویس آنلاینی که در آن ثبتنام کرده و حذف اکانت نکرده اید را به شرکتی بفروشد چه عواقبی شما را تهدید خواهد کرد؟
اگر از رمزهای عبور یکسان در پلتفرم های مختلف استفاده می کنید، لو رفتن رمز عبور در یک سایت به این معنی است که مهاجمان می توانند به اکانت های شما در سایت های دیگر دسترسی پیدا کنند. حتی با فرض عدم استفاده مجدد از گذرواژه ها، دیتای شخصی مرتبط با حساب کاربری قدیمی و استفاده نشده شما همچنان می تواند به مهاجمان پاسخ سؤالات امنیتی در سایر وب سایت ها را بدهد.
برای محافظت بیشتر از حریم خصوصی، اطلاعات شخصی تان را از سرویس هایی که دیگر استفاده نمی کنید پاک کنید. غیرفعال کردن اکانت امنیت اطلاعات شما را تضمین نمیکند. روش صحیح حذف اکانت ها به طور کامل است.
چگونه حساب های کاربری قدیمی را پیدا کنیم؟
جهت حذف اکانت های قدیمی قدم اول یافتن آنهاست. در ادامه مطلب به بررسی چند روش برای پیدا کردن حساب های کاربری قدیمی پرداخته ایم:
بررسی Password Manager
اگر از یک Password Manager برای ثبت و پیگیری تمام جزئیات ورودتان به سرویس های آنلاین و شبکه های اجتماعی استفاده می کنید، عملاً یک دیتابیس از تمام اکانت های که ساخته اید دارید. حتی اگر از Password Manager داخلی مرورگرتان استفاده کنید، میتواند بسیاری از حساب های شما را به خاطر بسپارد. پس فهرست ورودهای ذخیره شده را برای حساب هایی که دیگر استفاده نمی کنید نگاه کنید تا اکانت های قدیمی تان را بیابید.
بررسی ایمیل ها
قطعا اگر ایمیل هایتان را با جملاتی مانند «welcome»، «verify»، «your account»، «free trial» و عبارت های مشابهی که در ایمیل های «welcome» که بسیاری از سرویس ها ارسال می کنند جستجو کنید، ممکن است تعدادی از اکانت های قدیمی و فراموش شده تان را پیدا کنید.
فیسبوک، گوگل یا توییترتان را بررسی کنید
بسیاری از پلتفرم های آنلاین به شما امکان ثبتنام و ورود با اکانت های فیسبوک، گوگل و توییتر را می دهند. اگر از این روش استفاده کرده اید، لیست برنامه های متصل به حساب فیسبوک، گوگل و توییترتان را بررسی کنید. به خاطر داشته باشید که برای پاک کردن اطلاعاتتان نمی توانید فقط اتصال به حساب ها را “disconnect” کنید؛ زیرا این کار باعث نمی شود که سرویس حساب شما را حذف کند.
جست و جو و بررسی سایت Have I Been Pwned
سرویس Have I Been Pwned می تواند با بررسی اطلاعات لو رفته و افشا شده در فضای اینترنت به شما بگوید که آیا ایمیل شما هم جزو این اطلاعات بوده است یا خیر. همچنین ممکن است باعث یادآوری برخی اکانت های قدیمی تان شود. در نهایت با بررسی اطلاعات افشا شده عمومی سابق و قدیمی تر، به شما نشان می دهد که کدام نشت اطلاعاتی حاوی اطلاعات شما بوده اند.
چرا نباید حالت خودکار به روز رسانی اپلیکیشن ها در موبایل تان را غیرفعال کنید؟
روش های حذف اکانت قدیمی
در روش اول نام وب سایت یا سرویس را جستجو کنید و با استفاده از موتور جستجوی وب مانند Google یا DuckDuckGo می توانید “delete account” را انجام دهید.
یک روش دیگر بررسی JustDelete.me است. این سرویس یک دیتابیس متناسب با دستورالعمل هایی برای حذف طیف گسترده ای از اکانت های آنلاین ارائه می دهد.
شما میتوانید در روش سوم به بخش پشتیبانی پلتفرم مدنظر مراجعه کنید و به دنبال اطلاعاتی در مورد حذف اکانت ها باشید. همچنین در این بخش میتوانید سیاست حفظ حریم خصوصی وب سایت و شبکه اجتماعی مورد نظرتان را برای جزئیات خاص در مورد زمان حذف اطلاعات توسط شرکت و نحوه درخواست حذف از پشتیبانی بپرسید و بررسی کنید.
در برخی موارد نیز ممکن است سعی کنید به یک حساب وارد شوید و متوجه شوید که این سرویس به صورت خودکار اکانت قدیمی شما را به دلیل عدم فعالیت حذف کرده یا ممکن است سرویس دیگر وجود نداشته باشد.
حذف اکانت در شبکه های اجتماعی و پیام رسان های پرطرفدار
در انتهای مطلب روش حذف اکانت در شبکه های اجتماعی معروف را برای شما قرار می دهیم تا اگر قصد حذف حساب کاربری تان در این پلتفرم ها را دارید به راحتی این کار را انجام دهید.
روش حذف اکانت تلگرام (Delete Telegram Account)
می توانید به صورت دستی حذف حساب تلگرام تان را از طریق دسکتاپ یا اپلیکیشن موبایل انجام دهید. مراحل دیلیت اکانت تلگرام:
۱) به صفحه حذف اکانت تلگرام بروید و شماره موبایل تان را وارد کنید.
۲) اکنون یک کد تایید از طریق تلگرام (نه پیامک) دریافت خواهید کرد.
۳) ورود به سیستم را انتخاب کنید. حالا می توانید اکانت تلگرام خود را با کلیک بر روی دکمه Delete My Account حذف کنید.
۴) پس از یک تایید نهایی، می توانید روی دکمه قرمز Yes, delete my account کلیک کنید.
حذف اکانت اینستاگرام (Delete Instagram Account)
جهت دیلیت اکانت اینستاگرام مراحل زیر را دنبال کنید:
۱) به پیج Delete Your Account بروید.
۲) گزینه ی Why do you want to delete [account name]? را از منوی کشویی انتخاب کنید و رمز عبورتان را دوباره وارد کنید. گزینه حذف دائمی حساب شما (permanently delete your account) تنها پس از انتخاب دلیل از منو و وارد کردن رمز عبور ظاهر می شود.
۳) روی Delete [username] کلیک کنید.
نحوه حذف اکانت واتساپ (Delete Whatsapp Account)
دیلیت اکانت شما در اپلیکیشن واتسپ یک فرآیند غیرقابل برگشت است که حتی اگر به صورت تصادفی انجام دهید نمی توانیم آن را برگردانیم. برای حذف اکانت واتساپ:
۱) واتسپ را باز کنید.
۲) روی More options > Settings > Account > Delete my account ضربه بزنید.
۳) شماره موبایل خود را با فرمت کامل بین المللی وارد کنید و روی DELETE MY ACCOUNT کلیک کنید.
۴) دلیل حذف اکانت خود را در منو انتخاب کنید.
۵) روی DELETE MY ACCOUNT کلیک کنید.
*فهرست مطالب :
مقالات مرتبط
هیچ مقاله ی مرتبطی یافت نشد
بازتاب: کاهش استفاده از شبکه های اجتماعی